• EXTERNALIZARE IT
  Costurile mult mai mici decat in cazul unui administrator de retea intern
 • EXTERNALIZARE IT
  Externalizand serviciile IT dispar impozitele si taxele aditionale salariului pentru un administrator IT, care aproape va dubleaza costurile
 • EXTERNALIZARE IT
  Din punctul de vedere al resurselor umane, este foarte greu de organizat un intreg departament IT intern care sa tina pasul cu un mediu de business extrem de dinamic

 
 

Externalizarea IT (IT outsourcing sau ITO) reprezinta predarea activitatilor legate de tehnologia informatiei (programare, retelistica, etc) unei firme contractate in vederea optimizarii costurilor si resurselor.

 

Avantajele externalizarii IT

 

Cel frecvent motiv pentru care companiile aleg sa externalizeze activitatile IT sunt reducerea de costuri si de personal propriu.

Alte avantaje se refera la optimizarea procesului si calitatea muncii: un angajat propriu va avea cunostiinte limitate si va fi platit cu o suma mai mare de bani intrucat in timpul programului de munca nu putea desfasura servicii pentru altcineva pentru a rebalansa venitul iar orele supliementare vor fi platite separat.

Printr-un contract incheiat cu firma noastra, veti cheltui cu pana la 70% mai putin, veti beneficia de un program de interventie mai indelungat, deciziile vor fi luate de o echipa de oameni care au cunostiinte si experienta mai multa in domeniu iar dumneavoastra nu veti fi preocupat de perioadele de concediu ale resursei IT, training, plata impozitului sau alte costuri necesare pentru un angajat.

Asadar, dumneavoastra veti:

 • Pune capat tuturor problemelor de natura it, atat hardware cat si software, de la reparatii de echipamente it pana la configurare servere. In plus, beneficiati de consultanta si suport tehnic de specialitate¬†GRATUIT;
 • Apela la noi doar atunci cand aveti nevoie si intervenim doar cand e necesar;
 • Beneficiati de experienta si cunostintele unei echipe intregi platind mai putin decat pentru un angajat;
 • Reduce substantial atat costurile operationale cat si cele de capital, generate atat de angajatii IT prin salarizare, traininguri de specialitate, echipamente acestora s.a. Si evitati problemele legate de rulajul de personal
 • Beneficia de oferte de externalizare IT personalizate in functie de cerintele reale ale activitatii dumnavoastra

Iar noi vom:

 • Prelua responsabilitatile intregului dumneavoastra departament IT;
 • Asigura timp de raspuns si interventie garantat;
 • Oferi consultanta in domeniu si pentru achizitii IT si software;
 • Raspunde contractual pentru tot ce facem, oferindu-va un control mai bun asupra rezultatelor pe care le primiti;

Externalizare IT vs. departament propriu

Externalizarea IT este o modalitate mai avantajoasa sub aspect calitativ si financiar in raport cu crearea si mentinerea unui departament it propriu.

 • Sub aspectul calitatii.
  Un angajat, indiferent de gradul sau de pregatire sau experienta, nu poate poate cunoaste toate domeniile it. In schimb, o firma specializata are oameni certificati si calificati pentru multe aspecte din acest domeniu. Intotdeauna va fi cineva care sa detina solutia unei probleme si, in consecinta, poate sa raspunda prompt si intr-un mod eficient solicitarii primite.
 • Sub aspectul costurilor
  Un angajat al departamentului it genereaza costuri de aproximativ 2000 RON (salariu mediu plus taxe la stat), la care se adauga asigurarea conditiilor de lucru, teambuilding-uri si alte bonusuri. In cazul in care alegeti serviciile noastre externalizare it veti realiza economii considerabile.
  Spre exemplu, pentru o firma cu 10 calculatoare plus server, periferice si elemente de retelistica ati avea nevoie de un abonament situat undeva in jurul sumei de 1000 RON, o suma de aproximativ 3 ori mai mica si integral deductibila TVA. Diferenta de bani o puteti reinvesti in echipamente noi, sau sa va sprijiniti investitiile din alte departamente.

 

Externalizare IT inseamna infrastructura de crestere

Din punctul de vedere al resurselor umane, este foarte greu de organizat un intreg departament IT intern care sa tina pasul cu un mediu de business extrem de dinamic. Daca sunt adusi prea multi oameni, riscati sa creati un departament supradimensionat, in care nu toata lumea are incarcare 100%. La cealalta extreme este situatia unui numar insuficient de angajati. Externalizarea IT ofera o solutie scalabila pentru controlul proceselor companiei. Serviciile noaste de externalizare it sunt structurate in asa fel incat sa va permita sa raspundeti prompt schimbarilor de pe piata – sau a celor din compania dumneavoastra.

Prin externalizare obtineti costuri scazute pentru IT si garantia pastrarii cunostintelor specifice a sistemelor dumneavoastra informatice in baza noastra de date si folosirea lor indiferent de operator. Veti beneficia de asemenea de personal cu o experienta vasta, dobandita prin rezolvarea unui numar mare de probleme precum si de timpi foarte buni de raspuns datorita folosirii unei baze de date de solutii deja testate.

Externalizand serviciile IT dispar impozitele si taxele aditionale salariului pentru un administrator IT, care aproape va dubleaza costurile.Costurile mult mai mici decat in cazul unui administrator de retea intern!

In ce situatii recomandam sa apelati la servicii de externalizare IT

 • un motiv de externalizare it este cazul in care activitatea IT nu tine de core-business-ul companiei dumneavoastra. In acest caz, veti elimina problemele frecvente ce apar la nivelul retelelor de calculatoare, echipamentelor informatice, pachetelor software s.a. In plus, veti reduce considerabil costurile departamentului IT sau il puteti elimina intr-u totul. Noi preluam asupra noastra intreaga sarcina a departamentului IT lasandu-va libertatea de a va putea concentra pe activitatea dumneavoastra. de baza.
 • un alt caz favorabil externalizarii it este reprezentat de acele activitati it care solicita un input mare de know-how. Dupa cum bine stiti, domeniul IT este unul vast si de cele mai multe ori impune companiilor prezenta unor oameni extrem de pregatiti, ceea ce este extrem de dificil pentru o companie al carei obiect de activitate nu are legatura cu domeniul IT.

Externalizare IT – Oferta

Oferim servicii de externalizare IT pentru companiile din Bucuresti care doresc sa nu se mai preocupe de problemele care pot aparea la nivelul infrastructurii si departamentului IT.

Incheind un contract de externalizare IT cu aiFIX, beneficiati de reducerea costurilor pe partea de IT si veti dispune de aceeasi transparenta asupra tuturor cheltuielilor si investitiilor in acest domeniu.

Membrii echipei aiFIX sunt tineri, experimentati, certificati si pregatiti pentru a oferi servicii IT de inalta calitate si cu un professionalism de remarcat

Gama de servicii incluse de un contract pentru externalizare IT va contine:

 • Helpdesk

 • Mentenanta si reparatii software si hardware

 • Consultanta

 • Gazduire si promovare site

Preturile abonamentelor de externalizare IT incep de la 30 EUR si pot fi configurate astfel incat sa corespunda cerintelor si nevoilor afacerii dumneavoastra.

Cum puteti beneficia de externalizare IT

Nimic mai simplu si mai comod. Contactati-ne utilizand una dintre metodele de comunicare existente pe site si veti beneficia de suportul unui consultant aiFIX care va va propune o oferta personalizata si adaptata cerintelor dumneavoastra.